search

Olej Neem - 30ml

31,00 zł
Brutto

Olej Neem - olej z nasion drzewa miodli indyjskiej. Ma silne działanie antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Najczęściej jest wykorzystywany do pielęgnacji skóry i włosów. Świetnie się sprawdza przy odstraszaniu owadów

Ilość:

 

Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Olej neem, nazywany też olejem margosa, pozyskiwany jest z tłoczonych na zimno nasion drzewa neem, czyli miodli indyjskiej. Olej neem wykorzystuje się najczęściej do pielęgnacji skóry i włosów.

Olej z miodli indyjskiej zawiera wiele substancji odżywczych i jest stosowany w wielu różnych płynach pielęgnacyjnych, kremach, mydłach i różnego rodzajów kosmetykach. Działa korzystne na skórę skłonną do wyprysków, skórę łuszczycową i trądzik. Właściwości ściągające pomagają w leczeniu drobnych skaleczeń i ran. Olej Neem zmniejsza suchość i swędzenie skóry.

Stosować w olejowych kąpielach w rozcieńczeniu z innym oleje nośnikowym (wcierać we włosy i skórę głowy, potem zmyć delikatnym szamponem); stosować jako dodatek do kremów i balsamów - zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą. 

Olej Neem - 30ml
Zmydlona
aromaterapia-34

Opis

Pojemność
30 ml

Zobacz także

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.